Vertel eens…

Puck Sewalt, onze innovatie regelneef aan het woord!

Haar naam hebben jullie vast al vaak voorbij zien komen; sinds een jaar versterkt Puck Sewalt het Ynnovate team. Als ‘innovatie regelneef’ is ze verantwoordelijk voor al onze mooie nieuwsbrieven en Facebook berichten, is ze het eerste aanspreekpunt via de mail én regelt ze Ynnovate events zoals de College Coffee, de Ynnovate Diners en de Ynnovators Day.

Eind van het jaar zegt ze Ynnovate vaarwel, om weer een nieuwe uitdaging te starten. Hoog tijd om Puck in een speciale editie van ‘Vertel eens…’ te bevragen over haar werk bij Ynnovate!


Je gaat weg?! Waarom eigenlijk?

‘Ik werk nu bijna een jaar bij Ynnovate, in november 2017 ben ik begonnen. Ik vind het team superleuk, maar merk dat ik vooral van de projecten heel enthousiast word. Ik zoek nu echt een functie met voornamelijk projectmatig werken. Ook lijkt het me heel leuk om iets te doen in de richting waarin ik heb gestudeerd: Culturele en Maatschappelijke Vorming. Bij een stichting bijvoorbeeld. Meer de inhoud in dus, en minder in communicatie. Dus daarom gaan we nu samen op zoek naar een nieuwe innovatie regelneef!’

Wat doe je als innovatieregelneef?
‘Het begint met het eerste aanspreekpunt zijn van de mail, daar begin ik de dag altijd mee. Ik zorg dat alle mailtjes worden opgepakt en de aanmeldingen voor trainingen worden beantwoord. Daarnaast vormt communicatie een groot deel van mijn dagelijks werk. Ik schrijf de wekelijke nieuwsbrief, maak de Video Bites en zorg ervoor dat er berichten worden geplaatst op onze social media kanalen. Daarnaast coördineer ik allerlei projecten, zoals de Ynnovate Diners en de College Coffees. Dat gaat van de uitnodiging en locatie, tot het maken van een inhoudelijk plan en ontvangst op de dag zelf. En als echt groot project ben ik nu druk met de organisatie van de jaarlijkse Ynnovators Day, waar we een kleine 100 Ynnovators ontvangen.’

 

‘Dat gaat van de uitnodiging en locatie, tot het maken
van een inhoudelijk plan en ontvangst op de dag zelf.’

 

Ynnovate gaat dus op zoek naar een nieuwe innovatie regelneef. Wanneer moet je vooral solliciteren? En wanneer niet?
‘Dit is echt een functie voor iemand die proactief is. Die het leuk vindt om in een klein team aan de slag te gaan en het niet erg vindt om het diepe gegooid te worden. Je krijgt bij Ynnovate veel kansen om te leren en veel feedback. Daarnaast moet je echt gek zijn van communicatie en niet social media moe zijn. Deze baan is niet voor iemand die het vervelend vindt om veel kleine losse taken te hebben, daar moet je wel echt tegen kunnen. En het is ook geen baan van 9 tot 5, je bent erg flexibel. Niet alleen qua werktijden, maar ook qua locatie. Ook leer je elkaar in zo’n kleiner team sneller goed kennen. Als je werk en privé meer gescheiden wilt houden, dan zit je bij Ynnovate niet op je plek.’

 

‘Je krijgt bij Ynnovate veel kansen
om te leren en veel feedback.’

 

Wat is er leuk aan het werk bij Ynnovate?
‘De spirit in het team is heel leuk. Iedereen is heel blij met zijn werk en dat merk je ook echt. Als er iets wordt bedacht, dan wordt het direct uitgevoerd. Het is een organisatie die bij de stoffige overheid laat zien dat het anders kan en het ook daadwerkelijk anders doet. Ik ga vooral heel goed op de energie, daardoor krijg je elke dag weer zin om aan de slag te gaan. Er is gewoon echt een heel sterk teamgevoel. In mijn functie ben ik de enige, maar dat neemt niet weg dat je meewerkt aan hetzelfde doel: de overheid innoveren. Daardoor voelde ik meteen dat ik een nuttige bijdrage leverde toen ik begon bij Ynnovate. Wat ik daarnaast ook heel tof vind en steeds meer merk is hoe Ynnovate ook echt leeft binnen de overheid. Er is echt een Ynnovate kracht die door het land raast. En hoe gaaf is het dat ik daar mijn bijdrage aan te kan leveren?!’

 

‘Er is echt een Ynnovate kracht die door het land raast!’

 

Puck, wat gaan we je straks missen! En daarom zijn we op zoek naar een enorm goeie opvolger. Ben of ken jij onze nieuwe innovatieregelneef? Check dan snel de vacature en ons filmpje daarover. En weet jij een toffe nieuwe baan voor Puck, waar projectmatig werken in een maatschappelijke omgeving helemaal het ding is? Stuur haar dan vooral even een berichtje!

 

Comments are closed.