Ynnoverie staat voor een bepaalde mindset

Verie van Beek is Ynnovator bij de gemeente Rijswijk en heeft wel een hele treffende bijnaam. Als YnnoVerie combineert ze het geleerde uit de Ynnovate Training met de uitdagingen in haar werk als bestuurssecretaresse. 

YnnoVerie
‘YnnoVerie staat voor mij voor een bepaalde mindset die ik heb overgehouden aan de Ynnovate Training’ vertelt Verie. ‘Ik gebruik deze naam eigenlijk vooral in mijn hoofd. Als ik weer eens wil afdwalen van mijn vaste denkpatronen en los wil komen van het vaste werkstramien, dan komt YnnoVerie weer even om de hoek kijken. Dat werkt soms heel bevrijdend!’

‘YnnoVerie staat voor mij voor een bepaalde mindset die ik heb overgehouden aan de Ynnovate Training’

Best lastig
Binnen de gemeente Rijswijk is een kleine groepje Ynnovators actief. ‘In de praktijk blijkt dat het gedachtegoed best lastig te implementeren is in de organisatie. Mensen werken vaak in een bepaald patroon. En zeker als de organisatie onder druk staat val je daar sneller in terug. Eigenlijk moet er gewoon iemand opstaan die zegt ‘ik ga de kar hier wel trekken’. Je merkt toch dat het Ynnovatorschap iets is wat je erbij doet, terwijl het veel meer de standaard zou moeten worden.’

‘Wat ik veel gebruik is het gezegde ‘het gaat nooit mis, hooguit anders dan verwacht’

Het gaat nooit mis
De Ynnovate Training leverde Verie vooral een andere manier van denken op. ‘Wat ik veel gebruik is het gezegde ‘het gaat nooit mis, hooguit anders dan verwacht.’ Die uitspraak levert me zoveel vrijheid op. Ik denk ook regelmatig terug aan de training, ik zat iedere dag stuiterend van enthousiasme in de trein naar huis. De eyeopener was voor mij écht dat je op een vraagstelling zo ontzettend veel soorten ideeën kunt krijgen én dat er ruimte is om die ideeën de vrije hand te geven. Daar heb ik in mijn werk zeker profijt van!’

This entry was posted in Ynnovator aan het woord. Bookmark the permalink.

Geef een antwoord